Menu Close

Kovo 25 d. Pakruojo nestacionarių socialinių paslaugų centro Bendruomeninių paslaugų padalinio vyresnioji socialinė darbuotoja Rasa Gutauskienė lankėsi Vilniuje, NVO konfederacijos organizuotoje konferencijoje “Vaiko gerovės sistema Lietuvoje: aktualijos ir perspektyvos”.

Renginys  skirtas pristatyti ir aptarti valstybės vykdoma vaiko gerovės politiką, aktualius iššūkius , naujienas ir ateities vizijas. Renginio metu dalyviai buvo kviečiami diskutuoti, dalintis pasiūlymais ir įžvalgomis.

Asociacija “NVO vaikams konfederacija”, nuo 2005 m. dirba vaiko gerovės srityje, kaupia žinias, nagrinėja kitų šalių patirtį bei skatina valstybės ir savivaldybių institucijas daryti sisteminius vaiko gerovės pokyčius, kurie užtikrintų vaiko teisę gyventi šeimoje ir gauti reikalingas paslaugas bendruomenėje. NVO vaikams konfederacija vykdo Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos įgyvendinimo stebėseną ir rašo komentarus Jungtinėms Tautoms, įtakoja vaikų socialinės globos, gyvenimo šeimoje, deinstitualizacijos, sveikatinimo, skurdo mažinimo, vaikų dienos centrų, kovos su smurtu prieš vaikus, bendruomeninių paslaugų plėtros šeimai ir vaikams, neįgaliųjų vaikų įtraukties į visuomenę klausimus ir sprendimus.
Renginio metu pranešimus skaitė valstybinių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų
atstovai, akcentuodami vaiko gerovės sistemos pokyčius ir teikdami įžvalgas dėl sėkmingos
sistemos veikimo.

Skip to content